реферат із зарубіжної літератури 9 класс на тему романтизм

Приклад реферата на тему: "Романтизм як літературний напрямок і як універсальний світогляд", — зразок та інші варіанти написання на УкрЛібі. Реферати із зарубіжної літератури > Т > Тематично-літературні > Про літературний процес > Романтизм як літературний напрямок і як універсальний світогляд — реферат. Романтизм як літературний напрямок і як універсальний світогляд. Реферат. Надіслати Розповісти Цвірінькнути. Романтизм як літературний напрямок. і як універсальний світогляд.


Реферати із зарубіжної літератури > Т > Тематично-літературні > Про літературний процес > Романтизм як літературний напрямок і як універсальний світогляд — завантажити реферат. Завантаження. Реферат на тему: "Романтизм як літературний напрямок і як універсальний світогляд". Романтизм як літературний напрямок і як універсальний світогляд Зовнішнім поштовхом, який призвів до виникнення спочатку теорії романтизму вважається Велика Французька революція, яка викликала розчарування у діяльності філософів-раціоналістів ХУІІІ ст. Декарт, Локк, Дідро, Руссо, Д'Аламбер ствердж.


Доба романтизму у зарубіжній літературі. Поняття терміну "романтизм", його виникнення, основні риси та головне завдання. Романтизм як світовідчуття і як напрямок у мистецтві. Романтизм (франц. romantisme) -- літературний напрям, який виник у кінці XVІII ст. в Німеччині, Англії, Франції, а на початку XIX ст. поширився в Польщі, Австрії, Росії і Україні. З часом охопив країни Європи і Америки. Термін "романтизм" запровадили німецькі романтики. Слово "романтизм" походить від іспанського слова "romance", яке в Іспанії спочатку означало ліричну і героїчну пісню, потім великі епічні поеми про лицарів, а згодом воно було перенесено на прозові лицарські романи. Словом роман (франц. roman, англ.


Реферат з культурології на тему: Романтизм. Підготувала . Термін “романтизм” першочергово застосовувався в літературі, головним чином романо-германських народів, а пізніше охопив музику та образотворче мистецтво. Це дозволило трактувати романтизм як переважно художній напрямок. Однак вже в 19ст. починають говорити про “романтичні тенденції” у філософії, “економічний романтизм”, “романтичні ілюзії” в соціалізмі, тобто трактувати його як загальнокультурний рух, а не лише напрямок чи стиль.


По предмета: «Зарубіжна культура». На тему: «Романтизм». Выполнил: студент групи ОС – 21. Курмаз А.А. Романтизм – художній метод, сформований на початку ХІХ століття й отримав стала вельми поширеною як напрям (протягом) мистецтво й літератури більшості країн Європи, зокрема й Росії, соціальній та літературі США. До пізнішим епохах термін романтизм застосовується у значною мірою з урахуванням художнього досвіду у першій половині ХІХ століття.


Романтизм (варіант 9) — презентація з мистецтва на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Особливості романтизму як художнього напряму, його естетичні принципи Роботу виконала учениця 9 класу Школи І-ІІІ ступенів №236 міста Києва Оніс Марія. Слайд #2. Велика французька буржуазна революція завершила епоху Просвітництва.


РЕФЕРАТ НА ТЕМУ: Романтизм. Романтизм прийшов в Україну з запізненням. Розірвана між сусідніми державами, не маючи єдиної нації та традицій цілісної культури, насильно відірвана від Заходу і приєднана до азійської за суттю Російської імперії, Україна не могла рівнятися на передові культурні процеси. Волелюбність, внутрішній конфлікт, сама ідея козаччини – усе це вилилося в утопічний образ козацької республіки, в образи Мазепи, Хмельницького та інших українських проводарів, що їх експлуатували відомі поети та письменники-романтики. В польській літературі виникла романтична “українська школа”: Богдан Залєський, Мальчевський, Грабовський, Чайковський, Гощинський тощо.


Вместе с тем критик отмечал изменчивость романтических взглядов на искусство, их обусловленность определенными социально-историческими обстоятельствами. Романтизм в своих истоках - явление антифеодальное. Романтизм – это прежде всего особое миропонимание, основанное на убеждении о превосходстве «духа» над «материей». Творческим началом, по мнению романтиков, обладает все подлинно духовное, которое они отождествляли с истинно человеческим.


Так, к отличительным характеристикам романтизма в зарубежной литературе может относиться: Готовые работы на аналогичную тему. Курсовая работа Романтизм в зарубежной литературе 460 руб. Реферат Романтизм в зарубежной литературе 270 руб. Контрольная работа Романтизм в зарубежной литературе 190 руб. Таким образом, можно прийти к выводу о том, что романтизм в зарубежной литературе отличался от романтизма в русской литературе. Отдельные характерные его черты перечислены выше и указывают на то, что в разные периоды зарубежной литературы (после эпохи Ренессанса и до нее) – романтизм также различался.


Инфоурок › Литература ›Презентации›Презентация по литературе"Романтизм как литературное направление" (9 класс). Презентация по литературе"Романтизм как литературное направление" (9 класс). Скачать материал. библиотека материалов. Титанизм романтического героя может проявляться в различных формах: он может быть наделен могучими страстями, сильной волей и смелым разумом, как Манфред Байрона, несокрушимым вольнолюбием, как Прометей Шелли, поистине непостижимой наблюдательностью, как Дюпен Э. По, или неисчерпаемыми глубинами духа, как Генрих фон Офтердинген Новалиса.


Повні уроки>> Зарубіжна література:Особливості романтизму.Повні уроки. Тема: Особливості романтизму як художнього напряму, його естетичні принципи. Специфіка романтичного світосприйняття. Багатство і розмаїття літератури романтизму, її художні відкриття і найвидатніші представники. ТЛ Визначення поняття романтизм. Мета: познайомити учнів з особливостями художнього напрямку романтизму. - розвиток аналітичного мислення учнів; - виховання інтересу до літератури. Тип уроку: навчально – виховний. Романтизм (Romanticism), ідейний і художній напрям, що виник в європейській і американській культ.


План-конспект уроку на заявлену тему. Учні вчитимуться сприймати великий за обсягом історико-культурний матеріал, вибирати з нього найголовніше для визначення романтичного напряму та його особливостей, визначати особливі риси романтичного героя та значення романтизму для розвитку світового культурного процесу, розвиватимуть творчі здібності, уміння працювати самостійно, у групах, колективно, робити висновки.


Сайт про українську, зарубіжну літературу та методику викладання. Романтизм — художній напрям, що розвинувся наприкінці XVIII ст. в Німеччині, Великій Британії та Франції, поширившись на початку XIX ст. в Польщі, Російській імперії, Австрії, згодом — в Америці, зокрема в США. Характерними ознаками романтизму є заперечення раціоналізму, відмова від суворої нормативності в художній творчості, культ почуттів людини, увага до особистості, її індивідуальних рис; неприйняття буденності й звеличення «життя духу»; наявність провідних мотивів самотності, світової скорботи (національної туги) і романтичного бунту, нескореності, а також історизм і захоплення фольклором.


Головна Література Історія зарубіжної літератури XIX. < Попер. ЗМІСТ. Наст >. Поняття романтизму. Основні етапи розвитку та течії романтизму. Романтизм - напрям у літературі та мистецтві І чверті XIX ст., котрий характеризується зображенням ідеальних героїв і почуттів. Для нього характерними є відчуття хиткості світу, розчарування в революції. Сутність романтизму: незвичайні герої у незвичних обставинах. Уперше термін згадується в 1650 р. В Іспанії це слово спочатку означало ліричну і героїчну пісню-романс. Потім епічні поеми про лицарів - романи. Саме слово "романтичний" як синонім "живописний", "оригінальний" з'явилося у 1654 р. Його вжив француз Бальданепарже.


Тема: романтизм як напрям у літературі й мистецтві. Чинники розвитку та основні особливості романтизму. Мета: ознайомити учнів із поняттям «романтизм», чинниками розвитку роман-. тизму, його особливостями як напряму; розвивати літературознавчу ком-. петентність, уміння узагальнювати, навички роботи в групі, виступу перед. романтизму як художнього напряму в літературі й мистецтві, чинники його. розвитку (історичні, естетичні, філософські), готувати повідомлення про. музику та живопис романтизму; ключові — основні компетентності.


Презентация на тему РОМАНТИЗМ до уроку з зарубіжної літератури. Романтизм в Україні ГОЛОВНІ ОСОБЛИВОСТІ: -Велика роль в усіх родах літератури національно-історичної тематики; -Ідеалізація патріархальних відносин; -Не характерне в цілому для романтизму поєднання національного і соціального начал(зокрема, наявність соціальної детермінованості характерів); -Ліричний герой перебуває в гармонії з природою і природним життям; -“Світова туга” набуває характеру національної туги за минулою славою і волею України.


1-класс 2-класс 3-класс 4-класс 5-класс 6-класс 7-класс 8-класс 9-класс 10-класс 11-класс. Решебники для 9-го класса. Учебники для 9-го класса. Учебники за 9 класс > Зарубіжна література > О.М. Ніколенко, І.Л. Столій. О.М. Ніколенко, І.Л. Столій. Загрузка. Романтизм у літературі. § 1. Романтизм як мистецький рухстр.


Розробки уроків зарубіжної літератури у 9 класі з теми «Романтизм» Вчитель зарубіжної літератури Богуш Л.Д. Заняття 1 Тема заняття: Історичні передумови виникнення романтизму. Мета заняття: поглибити знання учнів із теорії літератури, допомогти їм зрозуміти специфіку світосприйняття й засвоїти естетичні принципи романтизму; показати багатство і розмаїття літератури романтизму, ознайомити з найвидатнішими представниками; навчити готувати повідомлення на .


Відкритий урок у 6 класі з зарубіжної літератури. Короленка В. «Сліпий музикант». Наталья Носова. Відеоурок за темою "Романтизм у музиці, театрі й моді". Світлана Снігур. Світлана Снігур. 9 класс, 29 мая - Урок онлайн Украинская литература: Литература середины XIX века. УНІАН. УНІАН.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гуля целитель тучково

схема магнитофон юпитер мк-106с

гдз беларуская літаратура 6 класс