диктанти для 1 класу з української мови

У класі чергові Тарас і Сашко. Почали хазяйнувати. Тарас узявся витирати дошку, а Сашко – поливати квіти. Тепер у класі чисто й затишно. Скоро й урок. Чергові чекають вчительку. А на груди снігур почепив червоний фартушок. Між ягідками він мов велика яскрава квітка. Що за звірок? У нашому садку живе звірок.


Також можна використовувати дані тексти для диктантів.Тексти на різну тематику і різного рівня тренерують увагу та допоможуть стати більш уважними.. Презентація на урок НУШ скачати. Слайд № 1. Тексти для диктантів та списування 1 клас. Слайд № 2. ЧАРІВНІСТЬ ПРИРОДИ Найбільшу насолоду і радість дає людині спілкування з природою. Вона завжди нас чарує і хвилює. Шепіт голубої води, зелених дібров дорогий кожному серцю.


Диктанти 1 клас. Святиня Шануй і поважай матір і батька. Вони дали тобі життя, ночей не спали біля твоєї колиски, коли ти хворів. Мова – безцінний скарб народу.(19 слів). Рідна мова Ми – українці. Мова наша – українська. Вона бринить ніжно, дзвінко і мелодійно. Тому не дивно, що нашу мову називають солов’їною. (21 слово). Рідна країна Україна – це рідна мати, чарівна пісня, чудові народні традиції, мальовнича природа, талановитий народ.(15 слів).


Диктанти з української мови для першого класу покликані розвинути сприйняття усного мовлення, координацію слуху і руки, закріпити навички краснопису. Тексти диктантів для 1 класу прості і зрозумілі. В принципі, скласти подібні пропозиції можна і самостійно. Наведені тут тексти служать орієнтиром для батьків, їх можна використовувати для повторення та закріплення пройденого матеріалу в період літніх канікул. У статті наведені приклади диктантів для 1 клас 1-2 півріччя, що дозволяють перевірити знання з пройденим правилам російської мови. Діти із задоволенням пишуть диктанти будинку, тільки, пра.


Автор: Мартиняк Параска Юріївна Навчальний заклад: Пістинь-Царинська школа Диктанти для учнів початкових класів Творчий диктант. Прикметник. 3 клас. 53 слова Рідний край! Починається він із батьківського порога, стежини до хати, що ніжно стелиться в садочку. А ще він починається із маминої пісні колискової. Для кожної людини найдорожчий той край, де вона народилася, звідки пішла у …


Головна » Файли » По класах » 1-4 класи. Збірник диктантів з української мови для початкових класів (1-4 класи). Категорія: 1-4 класи | Додав: Victor_Pasyk | Додано: 22.03.2012. 1. 2. 3. 4. 5. Скачати файл з сервера #1. Скачати файл з сервера #2. Назва: Збірник диктантів з української мови для початкових класів. Автор: Сапун Г.М. Видавництво: Тернопіль. Рік видання: 1997. Кількість сторінок: 96. Розмір файлу: 4.3 mb Мова: українська. Скачали: {3768} | Коментарів: {0}. Всього коментарів: 0.


Навчальні диктанти з української мови для 1-4. О. Колодій ЗОШ І-ІІ ступенів с. Іване-Золоте. 2011р. 1 клас 1 семестр. Тема. Добукварний період. Урок1. Ознайомлення зі школою, класом, «Букварем». Малюнковий диктант. Завдання: Записати моделі слів, що позначають намальоване. Урок 2.Предмет і слово. Слова-назви предметів. Малюнковий диктант. Завдання: Записати моделі слів, що позначають намальоване. Урок 3.Слова- назви дій. Малюнковий диктант. Завдання: Записати моделі слів, що позначають дії намальованого. Урок 4. Слова, що означають ознаки предметів.


Тексти. для диктантів. та списування. Зміст. 1. Вступ. 2. Тексти для диктантів у 1-2-х класах. 3. Списати текст, придумати заголовок (для самостійної роботи). Практичний посібник пропонується класоводам для роботи з дітьми, що мають вади мови і письма, загальне мовне недорозвинення. До класу зайшла вчителька Олена Йосипівна. Почався урок рідної мови. Діти охайно і грамотно писали в зошитах. А Софійка розбирала слова на дошці. Стоїть, мов дівчина в українському одязі. Червоне намисто, яскравий віночок. Взимку ласують її ягідками багато птахів.


1 клас Тексти для списування і читання. Ігри для формування читацьких навичок. 1-2 клас Тексти для списування і диктантів. Тексти для читання на уроках російської мови. 2 клас Тематичне оцінювання з української мови. Вчимося мислити. Задачник. Дидактичні матеріали з математики. 2-4 клас Збірник диктантів. Тестові завдання з української мови. Вчимося мислити. Задачник. Робота над задачами у 2 класі за Скворцовою С.О. 1 клас Картки з математики №3.


Перевірочні та контрольні диктанти з української мови для 1 класу. Приклади контрольних диктантів за перше і друге полугодія1 2 3 4 чверть. Слова для довідок: пішли, здалася, принесла, йому. 1 клас Диктанти за 1 півріччя. Влітку співають чижі. Літають стрижі. У лісі цвітуть конвалії. Під ялиною шарудять їжаки. Хлопці в лісі шукають шишки. (18 слів).


Часто вчителі проводять такий метод вивчення української мови, як виконання диктантів і завдань. І для учнів такий вид завдань дуже складний для виконання. Тому, наш сайт підготував посібник Збірник диктантів і завдань Українська мова 1-4 клас Сапун Г.М., який буде корисним для учнів молодших класів. Тепер, маючи такий посібник учні зможуть без проблем і труднощів готуватися до написання диктантів і завдань. Якщо раніше у учнів не було ніяких ідей щодо якісної підготовки. то відтепер у них є безліч можливостей швидко і досконало підготуватися. Тому, не потрібно чекати, а вже використовувати пр.


Українська мова. Усі види переказів. 5—11 класи. 8 клас( савур могила ) скорше пж. Answer: щоб переглянути збірник - натисніть на посилання ОЗНАЙОМИТИСЯ. Грамоти на новорічні конкурси. Дуже гарні грамоти, але їх не виходить скачати. Збірник переказів з української мови. 5–11 класи. Добрий день. Додайте будьласка Віяло для 6 класу. У морі Диктант 9 клас. Ні, це я не побачив. Вхід на сайт.


2. Тексти для диктантів у 1-2-х класах. 3. Списати текст, придумати заголовок (для самостійної роботи). Практичний посібник пропонується класоводам для роботи з дітьми, що мають вади мови і письма, загальне мовне недорозвинення На протязі перших років навчання школярі вправляються в різних видах письма, кожен з яких має певне значення для формування навичок повноцінної писемної мови, відповідає завданням навчання, закріплення і перевірки відповідних знань і вмінь. До класу зайшла вчителька Олена Йосипівна. Почався урок рідної мови. Діти охайно і грамотно писали в зошитах. А Софійка розбирала слова на дошці. Шевченків букварик Усі знають великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.


Диктант – це прийом організації навчальної діяльності на уроці в процесі якої учні відтворюють письмово сприйнятий ними на слух текст. Диктанти поділяються на групи . - пояснювальні. Текстовий диктант – це диктант, при якому учні без будь-яких змін, дослівно відтворюють продиктований їм текст. Вибірковий диктант – це диктант, де учні фіксують з продиктованого тексту слова (словосполучення, окремі речення тощо). Вільні диктанти – диктанти, де учням надається можливість при відтворенні змісту тексту використовувати свої слова і вирази. Творчий диктант – диктант, при виконанні якого діти вносять вказані вчителем зміни. Слуховий диктант – рекомендовано проводити у 1 класі.


Державна підсумкова атестація з української мови в 9 класі загальноос вітніх навчальних закладів традиційно проводиться у формі текстуального диктанту, який є основною формою перевірки орфографічної (уміння правиль но писати слова на вивчені орфографічні правила й словникові слова, визна чені для запам’ятовування) та пунктуаційної (уміння використовувати розділові знаки відповідно до опрацьованих правил пунктуації) грамотності учнів. Обсяг текстів для диктанту та час написання роботи. Обсяг текстів для контрольних диктантів чітко визначено чинною програ мою з української мови: у 9 класі це має бути текст на 140–160 слів (на перший показник треба орієнтуватися на початку навчального року, на другий — наприкінці).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

толстой три товарища читать

сочинение на аварском языке хасалихълъи 4 класс

гуля целитель тучково